În cadrul cercetărilor, experții au studiat 807 specii diferite de insecte, care au fost împărțite în cele care depind de zbor și cele care nu depind de zbor, adică sunt capabile să folosească mijloace de deplasare care consumă mai puțină energie. Astfel, s-a constatat că doar insectele zburătoare au avantaje exclusiv la limitele inferioare ale habitatelor, având superioritate în ceea ce privește viteza de deplasare față de celelalte specii.
Reclamă
Natura
Examinarea medico-legală a arătat că nu existau urme de sânge în structuri, ceea ce înseamnă că acestea nu au fost folosite pentru sacrificarea animalelor. Dar nici nu au fost folosite pentru a transporta apă. De asemenea, este curios faptul că până acum cercetătorii au găsit două astfel de structuri situate la 10 metri unul de celălalt. Este posibil ca ele să fi făcut parte dintr-o singură instalație mare.
Deoarece canalele se află în apropierea celor mai importante zone, înseamnă că produsul realizat cu ajutorul lor ar fi putut avea legătură cu economia templului sau a palatului.
Phyllostachys nigra var. henonis a înflorit doar o singură dată în 120 de ani. Ultima dată când a fost înregistrat fenomenul a fost în 1908, deși apariția inflorescențelor a fost observată în perioada 1903-1912. Următoarea înflorire la scară largă este așteptată în jurul anului 2028.
Între timp, Universitatea Hiroshima a descoperit că stadiul de înflorire timpurie și luxoasă servește plantei pentru a depăși concurența. Cercetătorii au profitat de această ocazie pentru a studia acest proces unic. Din nefericire, s-a dovedit că înflorirea poate însemna un dezastru atât pentru populația de bambus în sine, cât și pentru întreaga natură.
Varietatea de banane Cavendish este în prezent cea mai populară, reprezentând 47% din piața mondială. Înainte de aceasta, lider era soiul gro Michel, complet distrus de o boală fungică în anii 1950. Se pare că aceeași soartă îl așteaptă și pe Cavendish.
Cavendish a devenit un lider datorită caracterului său practic, dar bolile au găsit încă o vulnerabilitate în acest soi. Inițial, acesta era imun la ciuperca TR1, dar în 1997, cercetătorii din Australia au identificat infecția și la aceste banane. Este vorba de o nouă tulpină a bolii Panama, rasa tropicală-4. Infecția începe la rădăcini, apoi, pe măsură ce se răspândește, împiedică copacul să absoarbă apă și să efectueze fotosinteza, provocând moartea acestuia.
Boala s-a răspândit treptat pe continent, iar în 2015 a afectat ferme din Queensland. Apoi a fost găsită în ferme din India, China, Orientul Mijlociu, Africa și America de Sud. Potrivit oamenilor de știință, noul focar are potențialul de a declanșa dispariția acestui soi.
Franța va distruge 27 de milioane de monede noi din cauza designului lor
Șeful monetăriei a comandat specialiștilor să producă 27 de milioane de monede de diferite valori nominale – de la 10 la 50 de eurocenți – cu un nou design, pentru a fi gata pentru vizita lui Bruno Le Maire, ministrul afacerilor economice al țării.
Din păcate, noul design al monedelor deja bătute a fost respins: stelele care simbolizează statele membre ale Uniunii Europene nu erau suficient de vizibile. Această greșeală a dus la pierderi financiare semnificative: eliminarea monedelor va costa între 0,7 și 1,2 milioane de euro.
Reclamă